Lisa Edelstein(Dr. Lisa Cuddy)

17. února 2008 v 23:33 | klop |  Dr.House

Dr. Lisa Cuddy(Lisa Edelstein)

obrLisa Edelstein se narodila 21. května 1967. Je to američanka, původem z Bostonu v Massachusetts. Měří pouhých 168 cm.
Studovala na New York University. Hrát chtěla už odmala, svou kariéru začínala v mnoha amerických seriálech (Just Shoot Me, Seinfel, ER, Ally McBeal aj.) Například v seriálu Ally McBeal si zahrála transsexuálního přítele Jamese LeGrose, nebo v seriálu Frasier, kde představovala sexuálně posedlou výtvarnici. Objevila se například i ve filmu Po čem ženy touží. Co se jejího ocenění týče, získala ho v roce 2005 na Satellite Awards, za skvělé ztvárnění Dr. Lisy Cuddyové.
Má dobrý hudební sluch, ráda píše divadelní hry a muzikály (Positive Me). Vlastní tři psy a kočku.Je vegankou a částěčně se zapujuje do programů na orchranu zvířat, takže nenosí žádné pravé kožichy a je proti testování kosmetických výrobků na zvířatech.
Filmografie:
2006 - Výprodej
2005 - Mezi otci a syny, Say Uncle
2004 - Dr. House
2003 - Bláznivá školka, Date with Darkness
2002 - Erotománie,Leap of Faith
2001 - Black River
2000 - Po čem ženy touží, Rabín, kněz a krásná blondýna
1999 - 30 Days
1998 - Batman/Superman Movie, I'm Losing You, In the Loop,
Ztracen v L.A.,Nebezpečné podezření, Susanin plán
1997 - Lepší už to nebude, New Batman Superman Adventures
1996 - Relativity, Superman
1995 - Skoro dokonalá
1994 - Milostná aféra
1991 - Doors
1990 - Awake on the Wild Side
Známé fakty postavy:
- hraje golf
- nemůže si najít partnera
- snaží se otěhotnět
- vedoucí(primář) kliniky
- chce si udržet House za každou cenu
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama